Joonas Taipaleenmäki

Perussuomalaista mediakritiikkiä I Turun terrori-isku

Viime aikoina olen miettinyt uutisointia Turun terrori-iskusta. Siitä on ymmärrettävästi kirjoitettu paljon niin valtakunnallisissa kuin paikallismedioissakin. Itseäni on häirinnyt lukemissani uutisissa aiheeseen liittyen kaksi seikkaa: 1) terrori-iskun kutsuminen joukko-puukotukseksi ja/tai puukkoiskuksi 2) Sankari-maahanmuuttajien (jatkossa mamu) nostaminen esille lähes joka uutisessa, nimenomaisesti maahanmuuttajaidentiteettiä korostaen.

Pistettyäni foliohatun päähän, ja alettuani miettimään minkälaista #agendaapukkaa tämänkaltaisen valtamedian uutisoinnin taustalla, päädyin seuraaviin päätelmiin:

1) Mamu-tilanteeseen ei haluta liittää niin negatiivista asiaa kuin terrorismi, koska agenda määrää, että pääsääntöisesti maahanmuutosta seuraa, lyhyellä tai pitkällä (mutta varsinkin pitkällä) tähtäimellä pelkkää hyvää ja joka muuta kehtaa väittää on vähintään rasisti ja todennäköisesti kaappinatsi. Näin ollen kotimaan kamaralla tapahtuva terrori-isku on mitä suuremmissa väärin uhka agendan levittämiselle, koska se tuhoaa agendan kasvualustaa, joka rakentuu ihmisten passivoimisesta ja hiljalleen tapahtuvasta epänormaalin normalisoinnista (viit. esim. Lontoon pormestari Khanin "part and parcel"-lausunto).  Tälläinen kasvualusta myrkyttää Turun terrori-iskujen kaltaisista tapahtumista, jotka muistuttavat ihmisiä siitä kuinka paljon vahingollisia ja muka välttämättömiä poliittisia päätöksiä on tehty, jotta tällainen teko on ylipäätään tullut Suomessa. Näin ollen kun puhutaan joukko-puukotuksesta tai jopa puukko-iskusta, halutaan häivyttää huomio terrorismin rantautumisesta Suomeen.

2) Sankari-mamujen esiin nostaminen linkittyy ensimmäiseen päätelmään siten, että agendalle on välttämätöntä nokittaa maahanmuuton negatiivinen lieveilmiö X (ilmaisu on tässä yhteydessä liian lievä, mutta hyvä yleisterminä) maahanmuuton, joka on siis agendan mukaan jo itsessään positiivista, positiivinen lieveilmiö Y. Tässä tapauksessa sankari-mamu>rakenteellisesta rasismista järkyttynyt pakolaislapsonen, joka päätyi epätoivoiseen tekoon julman maailman paineessa.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat