Joonas Taipaleenmäki

Oma puoluepoliittinen historiani (erittäin) lyhyesti

Olen elämäni aikana kuulunut kahteen poliittiseen järjestöön (mukaan laskematta yliopistojen oppilasjärjestöjä): 2010-luvun alussa Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoon ja vuodesta 2017 alkaen Perussuomalaisiin. ViNO:n liityin Haaviston innoittamana, joka muistutti minua tietyllä tapaa Obamasta, jota myös fanitin alkuun paljonkin, mahtoiko vuosi olla 2011? Sen jälkeen vietin muutaman vuoden poliittista hiljaiseloa. Tuona aikana Halla-aho ja mamu-asiat olivat melko paljon esillä mediassa. Tästä johtuen kiinnostuin hänen ja median välisestä suhteestaan ja luin muutaman Scriptan blogin, haastatteluja jne. Myöskin Soinin tapa käsitellä mediaa ja SMP:läinen "Rötösherrat kuriin!" ajattelu vetosivat tuolloin, jälkimmäinen vieläkin. Varsinaisesti PS:in liityin äänestääkseni JHa:n puoluejohtoon, myöhemmin liityin myös Paimion paikallisyhdistykseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

No heippa. Minulle tapahtui tuo käännös vasemmalta oikealle vasta 2015 siirtolaiskriisin aikoihin. Sitä ennen kannatin piraatteja tai vasemmistopuolueita. En kyllä kuulu mihinkään puolueeseen, mutta äänestän Halla-ahon perussuomalaisia ainakin toistaiseksi.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki

Hei ja kiitos kommentistasi!

Mukava kuulla, että Hallikselle löytyy luottoa puolueen ulkopuoleltakin. Minua harmittaa, että hän ei tule tod.näk. olemaan enää ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa, joten itse en voi häntä äänestää, paitsi tietysti uudelle pj-kaudelle. ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En käsitä miten joku voi tykätä Halla-ahosta. Soinin kyyninen opportunismi kostautui kun käenpoika pullautti Soininkin pesästään.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki Vastaus kommenttiin #3

Hei ja kiitos kommentistasi!

Jättäen poliittiset näkökannat huomiotta, koska oletan, että ihmettelet enemmän henkilöstä, kuin politiikasta pitämistä. Kolme pääsyytä omalta kohdaltani: 1) Kuivan ironinen huumorintaju. 2) Tapansa käsitellä mediaa ja 3) Jatkuvasta eliitin mustamaalaamisesta selviäminen (lähes) kuivin jaloin.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #4

Jokaisella valintansa mukaan. Tuo 3) on hauska. Halla-aho on ollut perussuomalaisten johdossa alle vuoden, eikä ole Brysselissä joutunut minkään eliitin maaliksi. Ihan noin vertailuna Soini oli tikunnokassa 20-vuotta ja kymmenet vaalit. Eipä silti, toivon entisille puolueveljille kohtuullista menestystä uusille oppositiokausille.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki Vastaus kommenttiin #5

Hei ja kiitos kommentistasi!

Kohdassa 3. viittasin JH:an koko poliittisen vaikuttamisen aikaan, en vain pj-kauteen. Konkreettinen esimerkki tästä mustamaalaamisesta on Ruben Stillerin haastattelu pressiklubissa, kannattaa väijyä youtubesta, aivan käsittämättömän puolueellinen haastattelu 2 v. 1 - formaatilla.

Soinilla on toki ollut turnauskestävyyttä, tämän kehun hänelle suon. :)

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #6

Halla-ahon kohdalla tilanne on juuri kertomasi. Iso haloo yksittäistapauksista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #4

Ei minulla ole mitään Halla-ahon henkilöä vastaan, en tunne häntä enkä tiedä hänestä ihmisenä kuin sen, että hän leipoo kuulemma hyvää pullaa. Elitismin vastustajana Halla-ahoa on vaikea pitää, sillä Eirassa asuva europarlamentaarikko ja filosofian tohtori edustaa eliittiä millä tahansa mittarilla tarkasteltuna. Olihan se sen väitöskirjakin muinaisesta kirkkoslaavista elitistinen kuin metsälampi.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki Vastaus kommenttiin #8

JHa on kieltämättä tulotasoltaan ja oppimäärältään eliittiä, jos siis hyväksyy tällaiset eliitiin määritteet. Hän vaikuttaa olevan ns. institutionaalisen eliitiin (valtamedia, vanhat puolueet, akateeminen älymystö) vastustama eliitin jäsen. Toki hänen nousunsa tähän eliittinen on ollut mielestäni erikoislaatuinen Suomen kontekstissa, siinä, ettei hän tietääkseni kuulu mihinkään hyvä veli - verkostoon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

Mitä on valtamedia? Laatulehtiä? Yle? Niitä ei kukaan ohjaile, eikä ne tuuttaa mitään agendaa kuten valemediat.

Mitä ovat vanhat puolueet? Kaikki puolueet ovat vanhoja, paitsi vihreät ja siniset. Tosin sinisetkin ovat loppujen lopuksi SMP:n raunioille syntynyt populistipuolue, kuten Perussuomalaisetkin.

Akateemisellä eliitillä tuskin on lähtökohtaiesti mitään Halla-ahoa vastaan. Tosin saattoi siinä muutamilla kulmakarvat kohota, kun entisestä kielitieteilijästä tuli populistinen puppusanageneraattori.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki Vastaus kommenttiin #12

Valtamedialla tarkoitan juurikin Yleä ja muita suuria mediataloja Suomessa, kuten aiemmin totesin tähän palaan laajemmin tulevassa blogissa. Sen verran avaan ajatustani agendasta, että se nähdäkseni määräytyy toimittajien poliittisten mieltymysten mukaan.

Vanhoilla puolueilla tarkoitan lähinnä kolmea suurta: demarit, kepu ja kokoomus, toki esim. rkp lienee myöskin vanha puolue.

Akateemisen eliitin vastustuksella viittaan yksilöiden puheenvuoroihin, joten kieltämättä tälle eliitin osalle JHa saattaa olla jopa arvoneutraali henkilö, epäilen tätä tosin humanististen ja sosiaalialojen edustajien. Kuitenkin muistan lukeneeni, että matemaattis-luonnontieteiden puolella voisi olla jtn persusympatian tapaistakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #13

"Elämme huonoja aikoja, politiikka on korruptoitunutta ja yhteiskunta on hajoamassa." Lainaus ei ole peräisin perussuomalaisilta, vasemmistoaktiiveilta eikä pienyrittäjiltä, vaan yli viisituhatta vuotta vanhasta mesopotamialaisesta savitaulusta.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki Vastaus kommenttiin #14

Eliitin käsite ei tosiaankaan ole uusi. Toki se on aina sidoksissa aikansa kontekstiin, mutta resurssien epätasainen jakaantuminen lienee aina synnyttänyt vastakkainasettelua. Toisaalta resurssit näyttävät aina jakaantuvan epätasaisesti, paitsi silloin kun niitä ei ole kellään riittävästi ja tällöin kaikki kuolevat nälkään tasapuolisesti.

Haluan kuitenkin lisätä, että mielestäni tämänhetkisessä yhteiskunnassa on selkeitä hyväosaisten ihmisten tekemiä verovarojen väärinkäytöksiä, jotka ovat poliitisin päätöksin korjattavissa, ilman luisumista sosialistiseen utopiaan/dystopiaan. Tämä on oman eliitinvastaisuuteni/herravihani ydinsanoma. Soinilaisittain: "Rötösherrat kuriin!".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #4

Täytyy vielä sanoa jotain tuosta Halla-ahon tavasta käsitellä mediaa, mikä minua ei miellytä. Länsimaissa on enimmäkseen pyrkimys objektiiviseen journalismiin. On laadukkaita medioita jotka enimmäkseen ovat luotettavia. Virheitä toki sattuu kaikille mutta varsinaisesta valehtelusta ei esim. Yleä, Helsingin Sanomia, Lännen Mediaa, BBC:tä ym. voi syyttää. Sitten on nämä sensaatiohakuiset iltapäivälehdet - sellaisia on joka maassa, mutta niihin osataan suhtautua kriittisesti. Sitten on sellaisia propagandatorvia kuin MV-lehti ja Magneettimedia joista jo päältä näkee että noihin ei voi luottaa (tästäkin syystä oli todella outoa että Halla-aho menee jakamaan MV:n valeuutisen Turun puukotuksesta Facebook-sivullaan muka vahingossa). Fox news on samanlainen propagandatorvi kuin RT. Rahaa on ja siksi sisältö näyttääkin oikeilta uutisilta eikä mielipidetuuttaukselta. Valitettavasti Venäjällä ei ole vapaata kriittistä joukkoviestintää, ja sensuuri on Kremlistä johdettua.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki Vastaus kommenttiin #9

Olen samaa mieltä, että linkkaaminen MV-lehden juttuun, jossa ei ole kunnon lähdeaineistoa on aina virhe. Olen lukenut yhden hyvän JH:an linkittämän MV-artikkelin, jossa lähdetiedot, jotka olivat virallisia dokumentteja, olivat selkeästi esillä. Juttu liittyi Helsingin valtuuston varavaltuutetun Kela-tukien väärinkäyttöön. Toki on huomattava, että näiden lähdetietoina toimivien dokumenttien julkaiseminen oli ymmärtääkseni hyvän journalistisen tavan vastainen.

Yleen, BBC:hen ja Fox Newsiin palaan tulevassa "Perussuomalaista mediakritikkiä" - blogisarjan osassa, koska tämä seikka vaatii laajempaa pohdintaa. Stay tuned! :)

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki

Vastauksena Mikki Niemisen kommentteihin 15. ja 16.: Poistin kommenttisi, koska päätin, etten halua kommenttikenttään suoria linkkejä, väärinkäytösten välttämiseksi. Tein linkki-kommentin poiston myös toisesta blogista. Luin kuitenkin linkkaamasi artikkelin, joka löytyyy googlettamalla: "Seura+Isän pikajuna+Erään valeuutisen tarina", vastaukseni alla:

Kolme pointtia päällimmäisenä mielessä: 1)Yhteistyö MV-lehden kaltaisen toimijan kanssa, ei luo puolueesta hyvää kuvaa. En tiedä miten yleistä tämä yhteistyö on, mutta yksittäisetkin tapaukset jättävät pitkäksi aikaa särön imagoon. Tämä on haitallista, jos puolue haluaa tavoitella muitakin äänestäjiä, kuin MV-lehden lukijakuntaa.
2) Mamu-taustaisen rikollisuuden lisääntymisestä on riittävästi tietoa ilman juttujen värittämistä siten, että ne sopivat paremmin omaan agendaan. Jokainen tällainen väritys syö myöhemmän tiedottamisen uskottavuutta.
3) Nähtyäni Asema-aukion hyppypotkun videolta, mielestäni vahingoittamistarkoitus on selkeä. Poliittisen motiviinen puolesta puhuu se, että potku tapahtui poliittisessa tilaisuudessa.

Toimituksen poiminnat